Zelf wassen of kiezen voor een wasstraat?

Reacties uitgeschakeld voor Zelf wassen of kiezen voor een wasstraat?

Het liefst rijd je de hele dag rond in een schitterende auto, maar vanwege het vele gebruik ervan is het niet te voorkomen dat er kleine krasjes en vuil op de auto terecht komt. Wat is nu de beste keuze om je auto weer van een prachtige glans te voorzien? Zelf met de hand wassen, kiezen voor een professionele handwash of even snel en gemakkelijk door de wasstraat? Voor alle keuzes valt iets te zeggen.

Het voordeel van het kiezen voor een wasstraat is dat je zelf niets hoeft te doen. De auto wordt voor je gewassen terwijl hij door de wasstraat wordt voortbewogen. Gemakkelijk, snel en ook nog eens goedkoop. Gemiddeld moet je bij een wasstraat rekening houden met een prijs tussen de 5 en 20 euro. automatische wasstraten vind je in heel Nederland, waarvan je het grootste overzicht vindt op AutowassenIndex.nl. Aan de andere kant is zelf je auto wassen met zeep en heet water vrijwel gratis, maar kost je wel de nodige moeite.

Ook hoor je vaak dat het wassen in een wasstraat geen goede keuze is omdat de borstels van de carwash gemaakt waren van harde plastic haren. Dit betekende kleine krasjes in de lak, die je vooral in goed zonlicht goed kon zien. Tegenwoordig zijn de borstels beter ontwikkeld en worden deze vaak gemaakt van zeem-achtig materiaal. Het resultaat is minder schade, en mer glans.

Een andere optie is kiezen voor een carwash die zich heeft gespecialiseerd in het handwassen van je auto. Deze professionals doen bijna hetzelfde als wat je zelf zou kunnen doen, maar leveren geweldige expertise en combineren dit met handige tools en gereedschappen. Het resultaat? Een schonere auto dan die je krijgt in een wasstraat en daarnaast wordt ook de binnenkant van je auto vaak goed onder handen genomen. Wel is de prijs voor een dergelijke professionele handwash vaak iets hoger dan in een wasstraat. Kortom: wil je snelheid en gemak, kies dan voor een automatische wasstraat. Wil je écht een mooi resultaat? Ga dan zelf aan de slag of kies voor een professionele handwash. Je auto zal je dankbaar zijn!

27 januari 2016 |

Comments are closed.

© 2019 Autowassen Index - Design by JMI Media - Contact - Disclaimer en Algemene Voorwaarden
Spring naar toolbar